Dekvoorwaarden

De merrie zal gedekt worden door LCS Star Performer of door Erica’s Kingswood Admirals Versace

De te dekken merrie zal bij een van de 4 stamboeken (NMPRS, AMHA, AMHR, ASPC) geregistreerd zijn zodat ook het veulen daar aangemeld kan worden.

Bij een reservering vooraf wordt er een aanbetaling gevraagd om de dekking vast te zetten.
Dit betreft de helft van het totale dekgeld, dit kan per bank of contant betaald worden.
Mocht de merrie om wat voor reden ook niet kunnen komen, wordt de aanbetaling niet terug betaald.
Het (overige) dekgeld dient bij het brengen van de merrie betaald te worden.

De merrie kan op afspraak gebracht worden (liefst wanneer merrie hengstig is)
Er word in principe niet met Star of Versace gereisd alleen in overleg tegen onkosten vergoeding. En dit alleen wanneer merrie op eisprong gedekt kan worden. Begin dekseizoen loopt vanaf april (in overleg) tot uiterlijk 1 september.

Merrie en evt veulen dienen in goede gezondheid te verkeren wij behouden het recht om een merrie met evt veulen te weigeren als deze niet in goede gezondheid of conditie verkeren. De merrie is ingeënt dit zal gecontroleerd worden en ze zijn op tijd ontwormd.

Het NMPRS paspoort zal tijdens verblijf merrie bij hengstenhouder verblijven dit ivm de nieuwe regelgeving. Van de evt overige papieren dient bij het brengen van de merrie een kopie overhandigd te worden voor het uitschrijven van de dekbonnen.

De merrie die gedekt word dient in het jaar van dekken minimaal 3 jaar te zijn of te worden.
De betreffende merrie mag absoluut niet op ijzers staan. Merries die wel op ijzers staan kunnen wij helaas niet aan nemen.

Als de merrie het vruchtje voortijdig verliest of gust blijkt, mag de merrie in overleg opnieuw herdekt worden. Alleen het verblijf en de dekbon worden dan in rekening gebracht.
Er wordt geen levend veulengarantie gegeven op het te verwachten veulen.
Deze ‘’herdekking” is 1 jaar geldig en alleen voor de betreffende merrie. Bij verkoop van de merrie vervalt deze regeling. Wanneer de merrie het tweede seizoen wederom niet drachtig wordt van de herdekking, vervallen de garanties. Dekgeld word niet geretourneerd.

Bij onverwachts overlijden of verkoop van een van de hengsten zal er in overleg gebruik gemaakt mogen worden van een van onze andere hengsten voor de her dekking van uw merrie. Aanbetalingen worden NIET geretourneerd!

Alle kosten van veterinaire begeleiding die ten aanzien van de merrie worden gemaakt tijdens haar verblijf bij Little Chapel Stables, zijn voor rekening van de merrie eigenaar.
In geval van ziekte of ongeval van de merrie en/of het eventuele veulen dat zij aan de voet heeft, heeft little chapel stables  het recht om de hulp in te roepen van een dierenarts. Deze eventuele onkosten komen voor rekening van de merrie eigenaar.

Little Chapel Stables aanvaard geen enkele aansprakelijkheid tijdens het verblijf van de merrie/of erna voor de merrie en/of veulen. Het advies is om na te gaan of uw WA verzekering hierin voorziet.
We zullen uw merrie en eventueel veulen met de groots mogelijke zorg behandelen.
Wij zullen ons uiterste best doen om uw merrie drachtig te krijgen.

De merrie kan in overleg gebracht worden wanneer ze hengstig is en zal dan gedekt worden.
Je kunt ook komen dekken op eisprong dan zal er een korting gegeven worden op het dekgeld.
De merrie dient na het dekken weer opgehaald wordt.
Bij het dekgeld zit 1 week verblijf bij in (tijdens hengstigheid)
In overleg kan ze evt blijven dit kost dan 25 euro per week dat de merrie bij Little Chapel Stables staat (deze kosten zijn dus niet bij het dekgeld inbegrepen).
Mocht de merrie na de eerste cyclus niet drachtig zijn mag je uiteraard terug komen.
Alle  overige kosten tijdens het verblijf van de merrie zoals bijv dierenarts, en hoefsmid dienen betaald te worden bij het ophalen vd merrie. Na betaling zal er een dekbon uitgeschreven worden en meegegeven of opgestuurd worden.

Wanneer een merrie bij eerdere dekkingen (andere hengstenhouder) niet drachtig is geworden of heeft verworpen is de eigenaar van de merrie verplicht om dit aan Little Chapel Stables te melden.
Zodat er samen gekeken kan worden welke veterinaire begeleiding ingezet dient te worden.

De dekking is op geen enkele wijze overdraagbaar aan derden.

Little chapel stables gaat ervan uit dat wanneer u uw merrie bij ons aanbied ter dekking, dat u bovenstaande voorwaarden heeft gelezen en hiermee akkoord gaat.