Dekvoorwaarden

De merrie zal gedekt worden door LCS Star Performer registratienummer NMPRS: 528007201400334

De te dekken merrie zal bij een van de 3 stamboeken (NMPRS, AMHR, ASPC) geregistreerd zijn zodat ook het veulen daar aangemeld kan worden.

Bij een reservering vooraf wordt er een aanbetaling gevraagd om de dekking vast te zetten.
Dit betreft de helft van het totale dekgeld, dit kan per bank of contant betaald worden.
Mocht de merrie om wat voor reden ook niet kunnen komen, wordt de aanbetaling niet terug betaald.
Het (overige) dekgeld dient bij het brengen van de merrie betaald te worden.

De merrie kan op afspraak gebracht worden (liefst wanneer merrie hengstig is)
Er word niet met Star gereisd, dekseizoen loopt vanaf na keuring (NMPRS) tot uiterlijk 1 september.

Merrie en evt veulen dienen in goede gezondheid te verkeren wij behouden het recht om een merrie met evt veulen te weigeren als deze niet in goede gezondheid of conditie verkeren. De merrie is ingeënt dit zal gecontroleerd worden en ze zijn op tijd ontwormd.

Een kopie NMPRS paspoort en/of AMHR en/of ASPC papier dient bij het brengen van de merrie overhandigd te worden.

De merrie die gedekt word dient in het jaar van dekken minimaal 3 jaar te zijn of te worden.
De betreffende merrie mag absoluut niet op ijzers staan. Merries die wel op ijzers staan kunnen wij helaas niet aan nemen.

Als de merrie het vruchtje voortijdig verliest of gust blijkt, mag de merrie gratis opnieuw herdekt worden. Alleen het verblijf en de dekbon worden dan in rekening gebracht.
Deze ‘’herdekking” is 1 jaar geldig en alleen voor de betreffende merrie. Bij verkoop van de merrie vervalt deze regeling. Wanneer de merrie het tweede seizoen wederom niet drachtig wordt van de herdekking, vervallen de garanties. Dekgeld word niet geretourneerd.

Alle kosten van veterinaire begeleiding die ten aanzien van de merrie worden gemaakt tijdens haar verblijf bij Little Chapel Stables, zijn voor rekening van de merrie eigenaar.
In geval van ziekte of ongeval van de merrie en/of het eventuele veulen dat zij aan de voet heeft, heeft little chapel stables  het recht om de hulp in te roepen van een dierenarts. Deze eventuele onkosten komen voor rekening van de merrie eigenaar.

Little Chapel Stables aanvaard geen enkele aansprakelijkheid tijdens het verblijf van de merrie/of erna voor de merrie en/of veulen. Het advies is om na te gaan of uw WA verzekering hierin voorziet.
We zullen uw merrie en eventueel veulen met de groots mogelijke zorg behandelen.
Wij zullen ons uiterste best doen om uw merrie drachtig te krijgen.

De merrie kan in overleg gebracht worden en zal dan gedekt worden.
Het liefst hebben we dat de merrie na het dekken weer opgehaald word.
Bij het dekgeld zitten 3 weken oftewel 21 dagen verblijf bij in, na deze 3 weken is het 25 euro per week dat de merrie bij Little Chapel Stables staat (deze kosten zijn dus niet bij het dekgeld inbegrepen). Alle  overige kosten tijdens het verblijf van de merrie zoals bijv dierenarts, en hoefsmid dienen betaald te worden bij het ophalen vd merrie. Na betaling zal er een dekbon uitgeschreven worden en meegegeven of opgestuurd worden.

Wanneer een merrie bij eerdere dekkingen (andere hengstenhouder) niet drachtig is geworden of heeft verworpen is de eigenaar van de merrie verplicht om dit aan Little Chapel Stables te melden.

De dekking is op geen enkele wijze overdraagbaar aan derden.

Little chapel stables gaat ervan uit dat wanneer u uw merrie bij ons aanbied ter dekking, dat u bovenstaande voorwaarden heeft gelezen en hiermee akkoord gaat.